lifestyle családfotózás természet pózmentes
lifestyle családfotózás természet
lifestyle családfotózás természet

amit gyakran kérdeztek

Én vagyok a nektek való fotós?

A.Tudnotok kell, hogy a fotózás számomra több néhány szép, tökéletesen beállított képnél. Egy olyan történetet szeretnék elmesélni a képeimmel, ami igazán rólatok szól - hiszen annyifélék vagyunk! Hiszem, hogy amire érdemes emlékezni, azok a mindennapi, HÉTKÖZNAPI pillanatok: egy ölelés, egy maszatos arcocska, egy grimasz, egy sokatmondó pillantás, egy kézfogás. Most talán nem tűnik nagy dolognak, de néhány év múlva már máshogy lesz.
Ha hasonlóan érzel, és értékeled a spontán, természetes pillanatokat, és nem utolsósorban tetszik a képeim stílusa, színvilága, akkor alig várom, hogy megismerjelek!

Mit viseljünk a fotózáson?

A.Amiben igazán jól érzitek magatokat! Persze van néhány dolog, amire érdemes ügyelni, hogy a megálmodott albumot tudjam majd átadni, ezért készítettem egy útmutatót, amit foglaláskor meg is osztok Veletek. Nagyon szívesen segítek a fotózás előtt telefonon vagy akár üzenetben is.

Hogyan történik a foglalás?

A.Ha minden információt megkaptatok és úgy érzitek, szeretnétek velem fotózni, akkor kijelölünk egy alkalmas dátumot, írunk egy megállapodást. A foglalás a fotózási alapdíj befizetésével válik véglegessé. Fontos tudnotok, hogy ez az összeg lemondás esetén NEM visszatérítendő. A fotózás után az elkészült képeket látva kiválaszthatjátok, mely fotós csomagot (hány db képet) szeretnétek megrendelni. A díjbekérőt ezután ennek megfelelően állítom ki, s amint beérkezett az összeg, küldöm is a képeket!

Hány képet kapunk? Nyers képeket átadod?

A.Minden esetben a választott csomagtól függ, hogy hány db képet fogtok kapni. Amennyiben szeretnétek, tudtok nagyobb csomagra váltani menet közben is. A csomagon felül további képek is rendelhetőek.

A nyers képeket nem adom át, ebben kérem a megértéseteket. Köszönöm!

Nem szeretek pózolni, esetlennek érzem magam a kamera előtt. Segítesz majd?

A.Képzeld, én is! Mármint: borzasztóan bénának és idétlennek érzem magam, ha fotóznak, és mindig azon gondolkodom, mennyire vágtam hülye képet... Azért leszek ott, hogy segítsek. Nem úgy, hogy egy pózba merevítelek, amíg kattintok. Sokkal inkább úgy, hogy igyekszem egy laza, baráti, fesztelen légkört teremteni magunk köré, amiben mindenki jól érezheti magát! Miközben elmesélem a legutóbbi ciki sztorimat, vagy bénázásomat (van pár...), észre sem veszed, hogy ŐSZINTÉN nevetsz - na akkor fogok kattintani. Pózok helyett egyszerű instrukciókat adok, ezek segítenek megteremteni azokat a pillanatokat, ahol már nem gondolkodsz azon, hogy ez egy fotózás, és igazán önmagad leszel. Jó lesz. Hidd el :)

Mikor kapjuk meg a képeket?

A.A fotózás után egy héten belül küldök egy galériát, ahonnan ti választjátok ki azokat a képeket, melyeket retusált formában 2-3 héttel később átadok nektek, egy jelszóval védett online galéria formájában.

Na és ha esik és fúj?

A.Én imádom a viharfelhőket, szerintem gyönyörűek, a fények pedig utánozhatatlanul hangulatosak ilyenkor! A szélben libben a legszebben a hajad és a ruhád, mind-mind olyan dolgok, amikért én odavagyok. Szóval hacsak nem zuhog az eső vagy fúj őrült viharos szél, én szinte biztosan azt mondom majd, menjünk! Szitáló esőben is nagyon szuper képek születhetnek, a pocsolyázást minden gyerek imádja. Ha ti bevállaljátok, én is!
Természetesen van az a pont, ahol már hiába minden vagányságunk, át kell tennünk egy másik időpontra a fotózást.

Fotózási Feltételek


A Hozzájáruló kijelenti, hogy a Fotográfus fotózási illetve szerkesztési stílusát ismeri, ellene kifogása nincs.

A Hozzájáruló elfogadja, hogy a Fotográfus által átadott képek további szerkesztéséhez csak a Fotográfusnak van joga.

A nyers fotók, másolatok és a sokszorosítással létrejött fényképek a Fotográfus tulajdonát képezik, azok ki nem adhatóak.

Hozzájáruló engedélyezi a Fotográfusnak a fénykép(ek) referenciaként való korlátlan mennyiségben történő, korlátlan ideig tartó felhasználását. (Amennyiben nem járul hozzá, úgy azt kérem írásban jelezze nekem.)

A felhasználási jog kiterjed a fénykép(ek) korlátlan számú és korlátlan ideig történő többszörözésére, terjesztésére, bármely módon történő (nyomtatott, internetes) nyilvánossághoz közvetítésére és átdolgozására.

A Hozzájáruló kijelenti, hogy a képek nyilvánosságra hozásánál a Fotográfust feltünteti. Tudomásul veszi, hogy amennyiben elmulasztja, úgy a szerzői jogi védelem alapján akár a jogdíj 100%-ának a felára is terhelheti. Abban az esetben, ha a Megrendelő egy harmadik személynek átadja a képeket, akkor őt is köteles erről tájékoztatni. A felelősséget a Megrendelő vállalja.

https://net.jogtar.hu/jogszabaly?docid=99900076.tv

Az Fotográfust nem terheli semmilyen felelősség, így kárfelelősség sem a fénykép felvételek olyan harmadik személy általi felhasználásáért, melyre vonatkozóan a Fotográfus harmadik személy részére nem adott engedélyt.

A Hozzájáruló elfogadja, hogy a fotózás során az általa okozott esetleges kárt köteles megtéríteni a Fotográfus felé. (Tárgyi eszközök: fényképezőgép, objektív, vakuk, lámpák, stb.).